Pierze

Poprzednie Następne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74

Dzwoniec / (Carduelis chloris /




Dodano: 2010.01.30 21:21

Wyświetleń: 657


Mały ptak z rodziny łuszczaków zamieszkujący Europę, północną Afrykę i południowo-zachodnią Azję. Z reguły osiadły, ale część północnych populacji wędrowna – przeloty II–IV I IX–XI. Wielkości wróbla. Długość ciała ok. 15 cm. Rozpiętość skrzydeł ok. 27 cm. Masa ciała ok. 28 g . Zamieszkuje obrzeża borów i lasów mieszanych, parki , śródpolne zadrzewienia. Zimą odwiedzają moje karmniki. Centrum Warszawy, drugie piętro. Dowody na zdjęciach.


Panel administracyjny.

Created by Paweł Nali Liszka.

Copyright © 2009-11 Wanda Kula, All Rights Reserved.